Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Συλλογικές δράσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τώρα!

Ανοιχτό κάλεσμα για την οργάνωση συλλογικών δράσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς απευθύνει ο "Αντίλογος - ελεύθερος κοινωνικός χώρος Ηλιούπολης". Η συνάντηση θα γίνει στο ειδικό σχολείο Ηλιούπολης, την Παρασκευή 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ.. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο – κάλεσμα:

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Την 1η Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις διαδικασίες αποδιάρθρωσης των ΜΜΜ, προκειμένου να διευκολύνει τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή τους. Έτσι, μειώνει το προσωπικό, περικόπτει δρομολόγια, αυξάνει δραματικά το εισιτήριο (από 30% μέχρι και τριπλασιασμό του, σε ορισμένες περιπτώσεις) και συστηματοποιεί την αστυνόμευση, απειλώντας το επιβατικό κοινό και ένα κίνημα αλληλέγγυων, που έχει αρχίσει να σηκώνει κεφάλι απειλώντας να τινάξει στον αέρα τα σχέδιά της.

Επειδή όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι χωρίς την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, αυτού του είδους οι πολιτικές και τα σχέδια θα καταρρεύσουν, φρόντισε τους τελευταίους μήνες να εξαπολύσει ένα απίστευτο όργιο ψεύδους και συκοφαντίας για τους εργαζόμενους, λες και είναι αυτοί υπεύθυνοι για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από διοικήσεις που φρόντιζαν να υλοποιούν εγκληματικές πολιτικές αποφάσεις και όχι μόνο (Ζήμενς, Χρηματιστήριο, ανυπαρξία επενδύσεων, κακοδιαχείριση, ρουσφέτια κλπ.).

Ενόψει όλων αυτών των απαράδεκτων εξελίξεων, καλούμε τους Ηλιουπολίτες (άτομα, φορείς και πρωτοβουλίες), σε μια συνάντηση ανταλλαγής απόψεων, συντονισμού και οργάνωσης συλλογικών δράσεων. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, ερχόμαστε να συμβάλλουμε σε τοπικό επίπεδο στην ανάπτυξη ενός κινήματος το οποίο:

δε θα συναινέσει με κανένα τρόπο στη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών
δε θα πληρώσει τα εισιτήριά τους και τις αυξήσεις τους, από την 1/2
θα απαιτήσει περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες, εφόσον οι ήδη υπάρχουσες δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας,
θα σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζόμενων για συλλογικές συμβάσεις και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών

Οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό που ούτε πουλιέται ούτε χαρίζεται

Συναντιόμαστε
Παρασκευή 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο ειδικό σχολείο Ηλιούπολης
(Ύδρας 2 και Μνησικλέους, πλησίον Άλσους)

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
ελεύθερος κοινωνικός χώρος Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου