Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δυναμική παρέμβαση στον προφήτη Ηλία και συνέλευση


Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα παρέμβαση στον προφήτη Ηλία, με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών. Έγινε αποκλεισμός της εισόδου τροχοφόρων στο χώρο και ενημέρωση όσων προσέρχονταν ή αποχωρούσαν και, φυσικά, των περιοίκων.


Ακολούθησε συνέλευση της συλλογικότητας, στην οποία συζητήθηκαν μια σειρά σοβαρά ζητήματα και πάρθηκαν αντίστοιχες αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

· Αποφασίστηκε να δοθεί συνέχεια στις παρεμβάσεις για τον προφήτη Ηλία, με αποδέκτες τις δασικές υπηρεσίες και τη δημοτική αρχή, με την απαίτηση να παρέμβουν και να αποτρέψουν τις παράνομες επεμβάσεις και τις “αλλαγές χρήσης” στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο θα οργανωθεί μαζική παρέμβαση στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, με αίτημα τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και την άμεση λήψη μέτρων.

·  Υπήρξε ενημέρωση για όσα σχεδιάζονται, γενικότερα, στον Υμηττό, με αιχμές το νέο προεδρικό διάταγμα για την “προστασία” του Υμηττού, τους αυτοκινητόδρομους και το ΚΥΤ. Θα ακολουθήσει αναλυτική επεξεργασία θέσεων και προτάσεων και συζήτηση σε ειδική συνέλευση (το Γενάρη) που θα καταλήξει σε θέσεις και στις αντίστοιχες δραστηριότητες.

·  Εκτιμήθηκε ότι, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, αποκτούν μεγάλη σημασία τα ζητήματα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αποφασίστηκε να αναπτυχθούν δραστηριότητες και στην κατεύθυνση της τεκμηρίωσης (καταγραφή της κατάστασης και των κυριότερων προβλημάτων στην Ηλιούπολη, προτάσεις για δράσεις κλπ.), αλλά και στην κατεύθυνση των άμεσων δράσεων. Συγκροτήθηκε αντίστοιχη ομάδα εργασίας και, ταυτόχρονα, αποφασίστηκε μια δημόσια παρέμβαση στην πόλη, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, για την υποστήριξη των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα με τα παραπάνω, συζητήθηκαν μια σειρά ζητήματα, που σχετίζονται με την αμεσοδημοκρατική λειτουργία της συλλογικότητας, τη διασφάλιση των προϋποθέσεων για την ανοιχτή οριζόντια επικοινωνία μεταξύ των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτή, τη δημοσιοποίηση της συγκρότησής της, την εξασφάλιση του χώρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητές της και, φυσικά, το θέμα της ονομασίας.

Συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίες, που ανέλαβαν να προωθήσουν τα όσα αποφασίστηκαν, ενώ προσδιορίστηκε η επόμενη συνέλευση της συλλογικότητας, για την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου