Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Όχι στη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 3/2 οι παρεμβάσεις πολιτών της Ηλιούπολης, μέσα από το σχήμα “Επιβάτες Ηλιούπολης”, στις λεωφορειακές γραμμές της Ηλιούπολης και το σταθμό μετρό Αγίου Δημητρίου, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής των νέων μέτρων για τα δημόσια μεταφορικά μέσα. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, κάτω από ένα αγωνιστικό πλαίσιο αντίστασης και ανυπακοής, που περιγράφει το παρακάτω κείμενο, που μοιράζεται στους πολίτες της πόλης μας.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Την 1η Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις διαδικασίες αποδιάρθρωσης των ΜΜΜ, προκειμένου να διευκολύνει τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή τους. Έτσι, μειώνει το προσωπικό, περικόπτει δρομολόγια, αυξάνει δραματικά το εισιτήριο (από 30% μέχρι και τριπλασιασμό του, σε ορισμένες περιπτώσεις) και συστηματοποιεί την αστυνόμευση, απειλώντας το επιβατικό κοινό και ένα κίνημα αλληλέγγυων, που έχει αρχίσει να σηκώνει κεφάλι απειλώντας να τινάξει στον αέρα τα σχέδιά της.
Επειδή όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι χωρίς την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, αυτού του είδους οι πολιτικές και τα σχέδια θα καταρρεύσουν, φρόντισε τους τελευταίους μήνες να εξαπολύσει ένα απίστευτο όργιο ψεύδους και συκοφαντίας για τους εργαζόμενους, λες και είναι αυτοί υπεύθυνοι για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από διοικήσεις που φρόντιζαν να υλοποιούν εγκληματικές πολιτικές αποφάσεις και όχι μόνο (Ζήμενς, Χρηματιστήριο, ανυπαρξία επενδύσεων, κακοδιαχείριση, ρουσφέτια κλπ.).
Έτσι με την απάτη της «εξυγίανσης» στα Μ.Μ.Μ. η κυβέρνηση και το κράτος επιχειρούν να φορτώσουν το κόστος μεταφορών στους ίδιους τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να ισοπεδώσουν το εργασιακό τοπίο εντός των συγκοινωνιών. Ο όρος Δημόσιες Συγκοινωνίες μόνο ειρωνικά ακούγεται. Για τους εργαζόμενους και τους άνεργους όμως, Δημόσιες Συγκοινωνίες δεν μπορεί παρά να σημαίνει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο κοινό αγαθό των μεταφορών. Δεν διεκδικούμε παρά ελεύθερη μετακίνηση για όλους, αρνούμενοι να πληρώσουμε για ότι μας ανήκει.
Καλούμε τους πολίτες της Ηλιούπολης και κάθε ενεργό πολίτη της χώρας σε μαζική ανυπακοή, σε μαζική απόρριψη της λογικής του εμπορεύματος για τα κοινά αγαθά.
·         Δεν συναινούμε με κανένα τρόπο στη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών
·         Δεν πληρώνουμε  τα εισιτήριά τους και τις αυξήσεις τους, από την 1/2
·        Απαιτούμε περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες, εφόσον οι ήδη υπάρχουσες δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας,
·         Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων για συλλογικές συμβάσεις και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών

Οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό που ούτε πουλιέται ούτε χαρίζεται!

Επιβάτες Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου