Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ:
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα και υπό το πρόσχημα της «αξιοποίησης», προωθείται η ουσιαστική εκποίηση ενός από τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους αδόμητους χώρους της Αττικής, ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Οι όμοροι Δήμοι Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, είναι αντίθετοι με τα σχέδια που εξυφαίνονται, και προτείνουν τη δημιουργία, στο χώρο αυτό, ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου και πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών χρήσεων, με βάση τη μελέτη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ.

Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε
στην «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού»

Θεωρούμε ότι ένα Μητροπολιτικό Πάρκο στην περιοχή μας, έχει τεράστια οικολογική αξία, που προσμετρά θετικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης στην Αττική. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, αποτελεί διέξοδο προς τη θάλασσα και χώρο ψυχαγωγίας εκατομμυρίων ανθρώπων, δημιουργώντας, μαζί με τις ανοιχτές παραλίες, ένα πράσινο και θαλάσσιο πόλο υπερτοπικής εμβέλειας, που υποστηρίζει την τουριστική αναβάθμιση της Αττικής, καλύπτοντας κοινωνικές ανάγκες και όχι κερδοσκοπικές επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων ελληνικών και ξένων.

Λέμε όχι στα κυβερνητικά σχέδια εκχώρησης δημόσιας γης,
με πρόσχημα το δημόσιο χρέος
Απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή σε δημόσια συζήτηση,

τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 7.οο μ.μ.,
στο ειδικό σχολείο Ηλιούπολης (Ύδρας και Μνησικλέους 2, απέναντι από το Δημοτικό Άλσος)


Συμμετέχουν:

Χρήστος Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης
Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ
Τάσος Ταστάνης, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας
Πάνος Τότσικας, Πολεοδόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου