Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Η νέα δημοτική αρχή, επικαλούμενη καταστάσεις κακοδιαχείρισης στη δημοτική επιχείρηση και πιστή στις επιταγές των υπουργών της Τρόικας και της κυβέρνησης του μνημονίου, προχωράει σε ιδιωτικοποίηση μιας σειράς δημοτικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας, με πρώτη και καλύτερη αυτήν του δημοτικού αναψυκτηρίου του άλσους "Δημήτρης Κιντής".
Είναι προφανές και πέραν πάσης αμφιβολίας, πως την ίδια τύχη θα έχουν και μια σειρά άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις όπως ο δημοτικός κινηματογράφος "Μελίνα Μερκούρη" και τα κυλικεία του νεκροταφείου, του Προφήτη Ηλία, του σταθμού μεταφόρτωσης, του κολυμβητηρίου (για το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία) κλπ.
Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Τις δοκιμάσαμε στο παρελθόν και αυτό που εισπράξαμε - πέραν της ιδιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου και του περιορισμού της ελεύθερης πρόσβασης για τους δημότες - ήταν ακρίβεια, κακές υπηρεσίες και ένα σωρό απλήρωτα ενοίκια και υποχρεώσεις  στο δήμο και μέσω του δήμου στις πλάτες μας.
Γι αυτό, δε θα τις επιτρέψουμε.
Στις 23 Μάη, μετά από κάλεσμα μιας σειράς συλλογικοτήτων της πόλης μας μεταξύ των οποίων πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς, πρωτοβουλίες κατοίκων και δημοτικές παρατάξεις, μαζευτήκαμε μπροστά στο δημοτικό αναψυκτήριο και απαιτήσαμε μέσα από μια υποδειγματική συνέλευση, το σταμάτημα της διαδικασίας εκχώρησης.
Την Τετάρτη (1/6) στις 7.00μμ ξαναμαζευόμαστε στο ίδιο σημείο κάνοντας ένα παραπέρα βήμα για το άνοιγμα και την οικειοποίηση του χώρου από το σύνολο των συμπολιτών μας, δημιουργώντας μια γόνιμη εστία συζήτησης και δράσης που θα διασφαλίσει στην πράξη το δημόσιο χαρακτήρα του.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ
Μετά το πέρας της συνέλευσης θα ακολουθήσει ένα θεατρικό δρώμενο με τον τίτλο: «ΜΑΥΡΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ»
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου