Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ NA EΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Η  νέα δημοτική αρχή Ηλιούπολης, λίγους μήνες μετά την αναρρίχησή της στην τοπική εξουσία, με πρόσχημα την απαράδεκτη διαχείριση των δημοτικών εγκαταστάσεων και της δημόσιας περιουσίας από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ετοιμάζεται να παραχωρήσει σε ιδιώτες τη διαχείριση του δημοτικού αναψυκτηρίου στο άλσος, ενδεχομένως και τμήματος του περιβάλλοντος δημόσιου χώρου.

Το δημοτικό αναψυκτήριο, που βρίσκεται στο κέντρο της Ηλιούπολης, με το άλσος που το περιβάλλει, είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους πράσινου μέσα στην πόλη μας, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποτελεί ανάσα ζωής για όλους μας. Αποκρούουμε, συνεπώς, κάθε προσπάθεια εκχώρησής τους σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Τις “υπηρεσίες” των οποίων, εκτός των άλλων, θα κληθούμε να χρυσοπληρώνουμε.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, και μια άλλη πλευρά. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, με τις διαδοχικές αυθαίρετες επεκτάσεις του αρχικού κτίσματος, περιόρισαν ουσιαστικά το πράσινο που υπήρχε εκεί, τσιμεντοποίησαν ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χώρου και το μετέτρεψαν σε αναπόσπαστο μέρος των εγκαταστάσεων του δημοτικού αναψυκτηρίου. Οι τελευταίες επιλογές της σημερινής δημοτικής αρχής, εκτός των άλλων, θα συντηρήσουν και θα επεκτείνουν το απαράδεκτο αυτό καθεστώς, γεγονός που δεν πρέπει να αγνοείται από κανέναν.

Για όλα αυτά, ο “ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ” - Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης, μαζί με άλλες συλλογικότητες της πόλης, καλεί τους πολίτες της Ηλιούπολης σε μια ανοικτή και δημόσια συνάντηση στο χώρο του αναψυκτηρίου, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 7 μ.μ., για να συζητήσουμε και να μεθοδεύσουμε τις παραπέρα ενέργειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου