Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Και το όνομα αυτής ...

Με την οριστικοποίηση της επιλογής της επωνυμίας της συλλογικότητας, επισφραγίστηκε η συνέλευσή της, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στο ειδικό σχολείο της Ηλιούπολης. Και το όνομα αυτής:

Αντίλογος – ελεύθερος κοινωνικός χώρος Ηλιούπολης”.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν, επίσης, μια σειρά σοβαρών ζητημάτων, που σχετίζονται με τη φυσιογνωμία της συλλογικότητας, το χώρο που θα τη στεγάσει και τις προσεχείς δραστηριότητές της. Από τις αποφάσεις που πάρθηκαν ξεχωρίζουμε τις πιο σημαντικές:

·         Η όλη συζήτηση κατέληξε στη διαμόρφωση και υιοθέτηση ενός κειμένου, που έχει τη θέση μιας στοιχειώδους ιδρυτικής διακήρυξης και πράξης αυτοπροσδιορισμού (κατεβάστε το σχετικό αρχείο)
·         Με βάση τις επιλογές για τη φυσιογνωμία και την επωνυμία της συλλογικότητας, διαμορφώνονται και κοινοποιούνται οι αντίστοιχες επιλογές για το συλλογικό e-mail, τη διαδικτυακή ομάδα επικοινωνίας και το blog της συλλογικότητας.
·         Δρομολογήθηκε η διαδικασία για την οριστική επιλογή του χώρου, που θα στεγάσει τη συλλογικότητα, καθώς και για την εξεύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων.

Μπαίνουν σε φάση υλοποίησης μια σειρά επιλογές, που σχετίζονται με τις εξωστρεφείς δραστηριότητες της συλλογικότητας. Ενδεικτικά:

·         Έχει συνταχθεί το υπόμνημα για τον προφήτη Ηλία και θα προωθηθεί στο δασαρχείο και το δήμο Ηλιούπολης. Θα γίνουν, επίσης, οι απαραίτητες ενέργειες για να εισαχθεί για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα επιδιωχθεί να υπάρξει δυναμική παρουσία.
·         Η ομάδα εργασίας για τα ζητήματα του Υμηττού, προγραμματίζει να συναντηθεί την Τρίτη, 11/1/2011.
·         Τη δική της συνάντηση προγραμματίζει και η ομάδα εργασίας για τα ζητήματα της των κοινωνικών δράσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου