Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Η "ιδρυτική" μας συνέλευση

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, στο ειδικό σχολείο Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων της Ηλιούπολης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μιας ομάδας πρωτοβουλίας. Η συνέλευση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την απόφαση να συγκροτηθεί η συλλογικότητά μας. Παραθέτουμε το κείμενο της πρόσκλησης και το αφισάκι, που ενημέρωνε για τη συνέλευση:


ΚΑΛΕΣΜΑ

Στην εποχή του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ, όπου η κρίση είναι πλέον η τραγική πραγματικότητα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου κοινωνική κατάρρευση. Η ολοένα και αυξανόμενη ανεργία με τις στρατιές των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και ημιαπασχολούμενων, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης, η ακρίβεια, τα ελαστικά ωράρια, τα λουκέτα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά αυτής της τραγικής πραγματικότητας την οποία μας καλούν οι κυρίαρχοι να αποδεχτούμε.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, όπου η ηττοπάθεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα περισσεύουν, μαζευτήκαμε μια ομάδα πολιτών της Ηλιούπολης θέλοντας να δείξουμε ότι σε όλα αυτά, μπορεί να υπάρξει μια συλλογική απάντηση.

Μια ομάδα πολιτών που έχουμε συναντηθεί ξανά σε αγώνες της πόλης μας για το Κ.Υ.Τ, την περιφερειακή Υμηττού, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τη δημόσια περιουσία, αλλά και σε συνολικότερους αγώνες που έχουν να κάνουν με ζητήματα όπως αυτά της ανεργίας, του ρατσισμού, της καταστολής, των κοινωνικών δικαιωμάτων κλπ, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι κανένας αγώνας δε δίνεται μόνος του, κανένας αγώνας δεν είναι ξεκομμένος από τη συνολική κοινωνική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε.

Με αυτό μας το εγχείρημα, παίρνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια τέτοια απάντηση μέσα από ένα χώρο συζήτησης και δράσης, ένα χώρο όπου θα μπορούμε να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας και να συνδημιουργήσουμε εναλλακτικά πολιτιστικά και κοινωνικά δίκτυα και γεγονότα, ένα χώρο ο οποίος θα μπορεί να προσδώσει τα τόσο αναγκαία χαρακτηριστικά της αμεσότητας και της συνέχειας στους επερχόμενους αγώνες, που θα είναι τόσο έντονοι, όσο έντονη θα είναι και η επίθεση που δέχεται και θα δεχτεί το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας.

Ένας τέτοιος χώρος, δε μπορεί παρά να λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, αδιαμεσολάβητα, αντιεραρχικά, με ισοτιμία των μελών στις αποφάσεις και βέβαια πάνω απ’ όλα κινηματικά.

Στην εποχή των ατομικών λύσεων και της γενικότερης απάθειας, εμείς εξακολουθούμε να προτάσσουμε το πνεύμα της αλληλεγγύης και το συλλογικό μας όραμα.

Προκειμένου να κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στα πλαίσια του προαναφερόμενου εγχειρήματος, σας καλούμε σε μία σχετική συζήτηση την ερχόμενη Κυριακή 21/11 στις 6.00μμ στο ειδικό σχολείο Ηλιούπολης (Ύδρας 2 & Μνησικλέους - πλησίον Άλσους Ηλιούπολης).

Πρωτοβουλία για τη λειτουργία Συνέλευσης Κατοίκων στην Ηλιούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου