Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αποφασίστηκε παρέμβαση στον προφήτη Ηλία

Δίνοντας ένα πρώτο δείγμα εξωστρέφειας, αποφασίστηκε στην πρώτη συνέλευση (21/11), ταυτόχρονα με τη συγκρότηση της συλλογικότητας, να γίνει μια παρέμβαση στην περιοχή του προφήτη Ηλία, με σκοπό να έρθουν στην επιφάνεια οι ποικίλες ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις που συντελούνται σε ένα βάθος πολλών χρόνων. Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα:



Να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στην περιοχή του Προφήτη Ηλία

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12 10.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡ. ΗΛΙΑ

Κάποτε, ο Προφήτης Ηλίας ήταν ένα ξωκλήσι στον Υμηττό, πάνω από την Ηλιούπολη και γύρω του υπήρχε ένα δάσος από πεύκα. Αρκετοί από μας τον θυμούνται σαν μια εξοχή λίγο παραέξω από τα τελευταία σπίτια της πόλης.

Τη δεκαετία του ’80, η τότε δημοτική αρχή του κ. Κιντή, έφτιαξε ένα μικρό αυθαίρετο αναψυκτήριο κοντά στον Προφήτη Ηλία και διάνοιξε τον υφιστάμενο χωματόδρομο, τοποθετώντας μια μπάρα στην είσοδο, για να μην ανεβαίνουν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Τη δεκαετία του ’90, η επόμενη δημοτική αρχή του κ. Γεωργάκη, παραχώρησε το αναψυκτήριο στη Δημοτική Επιχείρηση κι αυτή με τη σειρά της σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, επεκτείνοντάς το αυθαίρετα και μετατρέποντάς το σε φαγάδικο ¨πολυτελείας¨.

Την ίδια περίοδο, εκκλησιαστικοί παράγοντες, μεγάλωσαν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία κόβοντας δέντρα και τσιμεντώνοντας μέρος του περιβάλλοντος χώρου, παρ’ όλες τις οχλήσεις του Δασαρχείου, το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά από καταγγελίες της ¨Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προστασία του Υμηττού¨.

Η τελευταία δημοτική αρχή του κ. Αναγνώστου, συμπλήρωσε τον κατάλογο της ντροπής, δημιουργώντας μέσα στα όρια του δάσους ένα πάρκιν αυτοκινήτων, παρά τις καταγγελίες της ¨Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ηλιούπολης¨ μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Σήμερα, η κατάσταση δυστυχώς, έχει ως εξής:

·  Η μπάρα της εισόδου είναι μονίμως ανοιχτή και αφύλαχτη.
·  Στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο γάμοι, βαφτίσια και δεξιώσεις που συγκεντρώνουν - εκτός από πλήθος ανθρώπων - και μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων τα οποία παρκάρουν όπου βρούν: από την είσοδο του δρόμου, μέχρι το παράνομο πάρκιν και την κορυφή ακόμα του ίδιου του λόφου.
· Το αναψυκτήριο λειτουργεί καθημερινά σα μεζεδοπωλείο πολυτελείας, προσελκύοντας επίσης έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων και αυτοκινήτων.

ΖΗΤΑΜΕ

·  Την απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. οχημάτων
· Την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των επεκτάσεων και του πάρκιν αυτοκινήτων
·  Το κλείσιμο της μπάρας στην είσοδο του λόφου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου