Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Υπόμνημα στο δασαρχείο, για τον προφήτη Ηλία

Την Πέμπτη, 23 του Δεκέμβρη, κατατέθηκε στο δασαρχείο Πεντέλης η παρακάτω αναφορά. Η συγκεκριμένη αναφορά κοινοποιείται και στο δήμο Ηλιούπολης, με το αίτημα να εισαχθεί για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, το συντομότερο δυνατόν.







ΑΝΑΦΟΡΑ

Θέμα: Αυθαίρετος χώρος στάθμευσης οχημάτων στο δασικό χώρο του Υμηττού, στην   περιοχή Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

Στο δασικό χώρο του Υμηττού  στην περιοχή  του Δήμου Ηλιούπολης, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, γίνονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο γάμοι, βαφτίσια και δεξιώσεις, που συγκεντρώνουν - εκτός από πλήθος ανθρώπων - και μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων, τα οποία παρκάρουν όπου βρουν: κάτω από τα πεύκα στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στο εκκλησάκι, σε ένα ενδιάμεσο πλάτωμα και, ακόμη, σε  έναν ημιδιαμορφωμένο χώρο στάθμευσης οχημάτων, στην κορυφή του λόφου, δίπλα στον Προφήτη Ηλία.

Ο ίδιος χώρος στάθμευσης οχημάτων,  χρησιμοποιείται επίσης   από τους επισκέπτες  του παρακείμενου Δημοτικού αναψυκτηρίου, που λειτουργεί καθημερινά  ως ουζερί - μεζεδοπωλείο, προσελκύοντας ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων και αυτοκινήτων.

Με βάση όσα αναφέρονται παραπάνω, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε αν έχει δοθεί από την υπηρεσία σας ή από κάποια άλλη αρμόδια υπηρεσία,  άδεια για τη λειτουργία του προαναφερόμενου χώρου στάθμευσης οχημάτων. Στην περίπτωση που δεν έχει δοθεί άδεια, και έχει προκύψει αυθαίρετα από κάποιους η αλλαγή χρήσης τμήματος του δασικού χώρου σε χώρο στάθμευσης οχημάτων,  θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε ποιός είναι ο υπεύθυνος αυτής της αυθαιρεσίας και τι ενέργειες έχετε κάνει  εναντίον του. Επίσης ζητάμε να μας πληροφορήσετε τι προτίθεστε να κάνετε για την κατάργηση του αυθαίρετου χώρου στάθμευσης και την αποκατάσταση της συγκεκριμένης δασικής περιοχής.

Τέλος ζητάμε, το κλείδωμα της μεταλλικής πόρτας, στην είσοδο του λόφου, και την απαγόρευση της  κυκλοφορίας των Ι.Χ αυτοκινήτων.


εκ μέρους της συλλογικότητας
“Aντίλογος - ελεύθερος κοινωνικός χώρος Ηλιούπολης”
(ακολουθούν 15 υπογραφές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου